Citrininė karka su keptomis daržovėmis

Citrininė karka su keptomis daržovėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulienos karka, neriebi, 1.5 kilogramo
  • Aliejus, su bazilikais, 50 gramų
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Česnakas, smulkinto, 1 galva
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Rudasis cukrus, 2 žiupsneliai
  • Malti juodieji pipirai, 3 žiupsneliai
  • Malti lauro lapai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Malta kalendra, 2 žiupsneliai
  • Bulvės, 3 vienetai
  • Moliūgai, be žievės ir sėklų, 200 gramų
  • Saldi raudonoji paprika, 1 vienetas
  • Pomidorai, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Grietinėlė, 35%, 30 gramų
  • Prieskoninės žolelės, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Karką gerai nuskusti ir išmirkyti šaltame vandenyje.

  2. Į aliejų įspausti citrinos sultis, suberti druskos šaukštelį, rudąjį cukrų, sudėti smulkintą česnaką, kmynus, kitus prieskonius, išmaišyti ir mišiniu ištrinti karką.
    Į kepimo maišelį sudėti karką ir supilti ir susidariusį skystį. Įdėti į dubenį, kepimo maišelio neužrišti. Vis pavartant ir pamaigant, marinuoti karką apie parą.

  3. Dėti karką į kepimo skardą, kepimo maišelį užrišti. Kepti karką, kol kas be daržovių, 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90 min.

  4. Bulves, moliūgus, papriką supjaustyti kubeliais, morką ir svogūną griežinėliais, pomidorus skiltelėmis. Daržovės sudėti į dubenį, suberti likusią druską, prieskonines žoleles, supilti grietinėlę ir permaišyti.

  5. Jau gerokai pakepusią karką išimti greitai iš kepimo skardos. Į tą pačią skardą berti daržoves. Karką išimti iš maišelio, riebų skystį išpilti, nenaudoti. Supjaustyti karką ant kaulo kvadratėliais. Dėti ant daržovių. Dar viską kepti apie 40 min.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Mindaugas
» Rašyti komentarą