Paukštienos pyragas šventiniam stalui

Paukštienos pyragas šventiniam stalui
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai, šviežiai malti
Įdarui:
  • Vištiena, 0.5 kilogramo
  • Kalakutiena, 0.5 kilogramo
  • Varškė, 9 proc. riebumo, 0.5 kilogramo
  • Grietinėlės sūris, 1 pakelis
  • Krapai, kapoti, 1 žiupsnelis
  • Petražolės, kapotos, 1 žiupsnelis
Tešlai:
  • Miltai, 0.5 kilogramo
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Jogurtas, natūralus, 0.5 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus, 0.5 stiklinės
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Kalakutieną išvirkite, tada išgriebkite, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įberkite druskos ir pipirų. Varškę sumaišykite su grietinėlės sūriu ir žalumynais.

  2. Į persijotus miltus supilkite jogurtą, aliejų, druską. Išminkykite vientisą tešlą, padalinkite ją į dvi lygias dalis. Vieną tešlos dalį plonai iškočiokite ir įdėkite į riebalais išteptą skardą. Ant viršaus, į vidurį dėkite pusę sūrio mišinio masės, paliekant laisvus kraštus, kurie patepami kiaušinio plakiniu.

  3. Ant sūrio masės viršaus išdėliokite mėsos gabalėlius, ant jų - likusią varškės mišinio masę.Viskas apšlakstykite aliejumi. Ant viršaus uždėkite antrą iškočiotos tešlos lakštą. Pyrago kraštus, gražiai sujunkite. Pyragą papuoškite ir aptepkite kiaušinio plakiniu.

  4. 4. Pyragą įdėkite į įkaitintą iki 180 °C temp. karščio orkaitę ir kepkite apie vieną valandą.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: VšĮ "Kretingos maistas"
» Rašyti komentarą
» Komentarai