Actas

Actas

Actas, arba acto rūgštis naudojama įvairiems patiekalams parūgštinti. Actas labiausiai pasižymi konservavimo savybėmis, nes žudo bakterijas ir neleidžia joms daugintis. Lietuvoje dažniausiai naudoja 9% koncentracijos acto rūgštį. Actas žymimas E260.

» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Suši su lašiša Suši su lašiša
Marinuoti pomidorai Marinuoti pomidorai
Marinuoti grybai žiemai Marinuoti grybai žiemai
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
Bulgariški marinuoti agurkėliai Bulgariški marinuoti agurkėliai
Kiaulienos šašlykas Kiaulienos šašlykas
Cukinijos žiemai Cukinijos žiemai
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
Marinuotos šparaginės pupelės Marinuotos šparaginės pupelės