Agurotis

Agurotis

Agurotis (Cucurbita pepo, giraumons), tai paprastųjų moliūgų atmaina. Jaunos vaisių užuomazgos (iki 6 cm skersmens) vartojamos konservų pramonėje. Galima gaminti įvairius patiekalus, valgyti aguročius žalius, įdarytus ir kitaip paruoštus. Didesni (iki 12—20 cm skersmens) vaisiai irgi tinka maistui. Iš subrendusių vaisių verdamos sriubos. Turi 2—3% cukrų, vitamino C ir kitų reikalingų organizmui medžiagų, todėl laikomi vertingu dietiniu produktu.

» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis" Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
Konservuoti aguročiai Konservuoti aguročiai
Salotos su obuoliais Salotos su obuoliais
Įdaryti agurkai Įdaryti agurkai
Užkandėlė su rūkyta žuvimi Užkandėlė su rūkyta žuvimi
Šaltibarščiai kitaip Šaltibarščiai kitaip
Trinta aguročių sriuba Trinta aguročių sriuba
Aguročių salotos Aguročių salotos
Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė