Aliejus

Aliejus

Aliejus (saulėgrąžų, rapsų, alyvuogių ir kt). Aliejus naudojamas patiekalų kepimui, virimui ir kaip priedas. Jis yra labai koloringas, apie 830 kcal. Jis susideda iš: Riebalų, sočiųjų rūgščių, mononesiočiųjų rūgščių, polinesočiųjų rūgščių. Turi vitamino E. Riebalų kiekis 99.9%. Augaliniai riebalai - aliejus - turi daug nesočiųjų riebiųjų rūgščių — mat dauguma jų yra skysti. Kai kurių augalų aliejuose yra specifinių riebiųjų rūgščių. Paprastai augalai, išskyrus aliejinių augalų sėklas, aliejų turi labai mažai. Iš augalinių aliejų daroma daug įvairių vaistų (tepalų, linimentų ir kt.), jie padeda vaistinėms medžiagoms patekti į organizmą per odą. Kartais jie naudojami kaip savarankiški vidiniai ir išoriniai vaistai.

» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Trapūs,sultingi kibinai Trapūs,sultingi kibinai
Alinos čeburekai Alinos čeburekai
Kijevo kotletai Kijevo kotletai
Lengvai padaromi purūs žagarėliai Lengvai padaromi purūs žagarėliai
Skanūs čeburėkai Skanūs čeburėkai
Kepta vištienos krūtinėlė Kepta vištienos krūtinėlė
Cukinijų blyneliai Cukinijų blyneliai
Bulviniai blynai su mėsa Bulviniai blynai su mėsa
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom