Alus

Alus

Alus, alkoholinis, nestiprus gėrimas, gaminamas pagrinde iš: vandens, miežių salyklo, vandens, apynių produktų, nesalyklinių žaliavų, fermentuojant alaus misą alaus mielėmis. Alkoholio kiekis aluje: Lietuvoje populiariausias apie 5%. Pasaulyje yra įvairaus stiprumo alaus, nuo 0.5 iki 9.5% alkoholio.

» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Marinuoti vištos sparneliai Marinuoti vištos sparneliai
Aluje kepti vištų sparneliai Aluje kepti vištų sparneliai
Čeburekai su grybais Čeburekai su grybais
Kalmarų žiedai alaus tešloje Kalmarų žiedai alaus tešloje
Traškūs žiediniai kopūstai Traškūs žiediniai kopūstai
„Torketti“ „Torketti“
Antis, kepta aluje Antis, kepta aluje
Aštroki šašlykai Aštroki šašlykai
Aluje keptas viščiukas Aluje keptas viščiukas