Aviena

Aviena

Geresne laikoma rieboka mėsa. Geriausia yra 2 metų avių — jos ne toks aštrus, kaip senesnių avių, mėsos kvapas, ji minkštesnė, sultingesnė. Kad būtų trapesnė, aviena marinuojama. Geresnės rūšies aviena (nugarinė, šlaunys) tinka kepti, blogesnės (papilvė, krūtininė) — virti, troškinti. Į avienos patiekalus dedama nemažai prieskonių — pipirų, lauro lapelių, mairūno, kalendrų, kadagio uogų, jonažolių ir kt. Iš prieskoninių daržovių daugiausia dedama svogūnų, česnakų, porų, morkų, salierų. Kiek ir kokių prieskoninių daržovių dėti, kiekviena šeimininkė pasirenka pagal savo skonį.

» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Avienos šonkauliukai Avienos šonkauliukai
Kaukazietiškas šašlykas Kaukazietiškas šašlykas
Avienos šašlykai Avienos šašlykai
Avienos troškinys Avienos troškinys
Arvydo barščiai su aviena Arvydo barščiai su aviena
Troškinta aviena kaimiškai Troškinta aviena kaimiškai
Avienos ragu Avienos ragu
Kepta aviena Kepta aviena
Avienos šašlykas Avienos šašlykas