Braškės

Braškės
Braškės (lot. Fragaria x ananassa) tai daugiametis augalas duodantis raudonų, saldžiąrūgščių 1-4 cm uogų derlių, auginama soduose. Braškės naudojamos uogienių, kompotų gamybai, desertams, saldainiams. Uogose yra apie 5 - 9 proc. cukrų (gliukozės, sacharozės, fruktozės), 0,5 - 1,3 proc. organinių rūgščių (ypač citrinos rūgšties), daug vitamino C.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Braškių uogienė Braškių uogienė
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su įdaru Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su įdaru
Arbūzų punčas Arbūzų punčas
Tortas su maskarponės sūriu Tortas su maskarponės sūriu
Plakta grietinėlė su uogomis Plakta grietinėlė su uogomis
Desertinis tortas Desertinis tortas
Braškių pyragas Braškių pyragas
Braškių kompotas Braškių kompotas
Nekeptas sausainių tortas su chalva Nekeptas sausainių tortas su chalva