Citrinų sultys

Citrinų sultys
Citrinos minkštime  yra daug  citrinos  ir obuolių rūgščių, pektino, kalio, C, B, P vitaminų, karotino, kumarinų ir kt.
 
Dėl rūgštaus skonio ir malonaus kvapo citrina tinka įvairiems valgiams paskaninti.
 
 Daugelio šalių liaudies medicina citrinos sultimis gydo skorbutą, geltą, vandenligę, tulžies, pūslės bei šlapimtakių akmenligę, hemorojų, tuberkuliozę, skrandžio gleivinės uždegimą, reumatą, podagrą, radikulitą, anginą. Citrinos sultimis malšinamas   karščiuojančių   ligonių troškulys.
 
 Sultys vartojamos įvairiems vabzdžiams įgėlus, sergant egzemomis, pigmentinėmis ligomis (išplaktas kiaušinio baltymas sumaišomas su vienos citrinos sultimis, įpilama arbatinis šaukštelis glicerino ir 0,5 stiklinės odekolono).
 
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Bulvių patiekalas Bulvių patiekalas
Daržovių salotos su Mozarella sūriu Daržovių salotos su Mozarella sūriu
Lašiša grietinėlės padaže Lašiša grietinėlės padaže
Orkaitėje kepta lašiša Orkaitėje kepta lašiša
Arvydo naminis majonezas Arvydo naminis majonezas
Keptos vištų blauzdelės Keptos vištų blauzdelės
Kepta skumbrė Kepta skumbrė
Menkė tešloje Menkė tešloje
Kepta antis su bulvių įdaru Kepta antis su bulvių įdaru