Cukrus

Cukrus
Cukrus gaminamas iš cukrinių runkelių ir cukranendrių. Cukruje yra 99,75% sacharozės, kuri, šildoma su vandeniu, skyla į gliukozę bei fruktozę ir gaunamas invertinis cukrus. Valgomasis cukrus vartojamos įvairiais pavidalais: Kristalinis cukrus – nuo 1840 metų gaminamas baltas cukrus. Tarpinėje stadijoje kristalai yra gelsvi ir su daug priemaišų, vėliau jis pakartotinai tirpinamas, kristalizuojamas bei rafinuojamas, taip pat spalvinamas žydru dažu, kuris suteikia baltumo. 99,7% šio cukraus sudaro sacharozė. Cukraus pudra (miltinis cukrus) – labai smulkių grūdelių cukrus, naudojamas tik nuo XX a. pradžios. Cukraus kristalai – gaminamas iš prisotinto cukraus tirpalo, kai gaunami nevienodo stambumo skaidrūs kristalai. Geltonasis arba rudasis cukrus – ne visai išgrynintas cukrašvendrių cukrus. 100g. cukraus yra apie 400 kcal. Cukrus sudarytas iš angliavandenių.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Rauginti agurkai žiemai Rauginti agurkai žiemai
Lengvai padaromi purūs žagarėliai Lengvai padaromi purūs žagarėliai
Senoviniai vafliai Senoviniai vafliai
Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
Marinuoti pomidorai Marinuoti pomidorai
Rauginti kopūstai Rauginti kopūstai
Trupininis pyragas su uogiene Trupininis pyragas su uogiene
Paprasti lietuviški sausainiai Paprasti lietuviški sausainiai