Džemas

Džemas
 
Džemas (angl. jam) – saldus želė konsistencijos vaisių ir uogų produktas, pagamintas iš cukraus bei vienos arba dviejų ar kelių rūšių vaisių minkštimo ir/ar tyrės. Džemas gaunamas suvirinant vaisius ar uogas cukraus sirupe ar meduje iki želinės konsistencijos. Džemas nuo uogienės skiriasi tuo, kad jį verdant vaisiai, uogos ar jų gabalėliai suverda iki vientisos masės. Daugelyje šalių džemas ir uogienė neskiriami, abi šias rūšis vadina džemais.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Skrudintos duonos sumuštiniai Skrudintos duonos sumuštiniai
Keptuvėje keptas varškės sūris Keptuvėje keptas varškės sūris
Juostelės su džemu Juostelės su džemu
Aguonų pyragas su puta Aguonų pyragas su puta
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
Tortas-vyniotinis Tortas-vyniotinis
Varškės pyragas su obuoliais Varškės pyragas su obuoliais
Skanios širdelės Skanios širdelės
Paprastas pyragas su abrikosų džemu Paprastas pyragas su abrikosų džemu