Ėriena

Ėriena
 
Iki 12 mėn. amžiaus paskerstų avių skerdienos laikomas ėriena, o vyresnių avių skerdienos – aviena.
 
Racionali mėsos norma vienam gyventojui per metus yra 85 kg, iš jų 3-8 kg – avienos. Tačiau dabar Lietuvoje teauginama tiek avių, kad vienam gyventojui tenka tik 60 g avienos. Tuo tarpu Europos Sąjungos šalių žmonės suvalgo per metus po 3,5 kg šios sveikos ir dietinės mėsos. 2000 metais ES šalyse buvo suvartota 1,35 mln. tonų avienos, tačiau pagaminta buvo tik 1,12 mln. tonų. Taigi importas iš kitų šalių sudarė 0,23 mln. tonų avių skerdenos. 
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Ėrienos šašlykas Ėrienos šašlykas
Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
Ėriena su šparagais Ėriena su šparagais