Faršas

Faršas

Faršas priskiriamas mėsos pusgaminių (mėsos ruošinių) grupei. Taip vadinamas „faršas“ yra šviežia smulkinta mėsa, į kurią pridėta kitų maisto produktų (pvz. sojos baltymų, vandens, morkų skaidulų, krakmolo, druskos), prieskonių (pvz. pipirų, prieskonių aromatinių medžiagų) ar maisto priedų (pvz. antioksidantų E301, tirštiklių E415, rūgštingumą reguliuojančių medžiagų E300, E330). Faršo sudėtinės dalys turi būti nurodytos ženklinimo etiketėje. Prekybos vietoje atšaldyto faršo vidaus temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip plius 4 °C, o sušaldyto – ne aukštesnė kaip minus 18 °C.

» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Alinos čeburekai Alinos čeburekai
Užkandukai Užkandukai
Įdaryti jautienos kepsneliai Įdaryti jautienos kepsneliai
Įdaryti makaronai Įdaryti makaronai
Kotletai pomidorų padaže Kotletai pomidorų padaže
Paprikų laiveliai Paprikų laiveliai
Troškinys su kopūstais Troškinys su kopūstais
Lukštuko čili sriubkošė Lukštuko čili sriubkošė
Mėsos kukuliai pomidorų padaže Mėsos kukuliai pomidorų padaže