Jautiena

Jautiena
Iš jautienos gaminami įvairūs virti, troškinti ir kepti patiekalai. Senų gyvulių mėsa labiau tinka virti, taip pat maltiniams, įdarams, apkepams. Ši mėsa yra geresnio skonio negu jauna mėsa. Kieta jautiena tampa minkštesnė ir greičiau išverda, jeigu iš vakaro įtrinama garstyčių milteliais. Prieš troškinant jautieną derėtų truputį pamarinuoti, t. y. per naktį palaikyti išrūgose, rūgusiame piene, smarkiai atskiestame acte arba apšlakstyti aliejumi, sumaišytu su citrinos sultimis ar rūgštimi. Tokia mėsa esti trapesnė, minkštesnė. Jautiena pasūdoma prieš pat ją kepant. Jautieną, prieš dedant į šaldytuvą, patariama apibarstyti susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis — svogūnais, petražolėmis, salierais, porais — šviežiais arba džiovintais.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Tikras močiutės guliašas Tikras močiutės guliašas
Sriuba "Charčio" Sriuba "Charčio"
Kaimiška rūkyta dešra Kaimiška rūkyta dešra
Guliašas Guliašas
Jautienos kotletai Jautienos kotletai
Orkaitėje keptos bulvės Orkaitėje keptos bulvės
Meksikietiška čili sriuba Meksikietiška čili sriuba
Garfildo lazanija Garfildo lazanija
Mėsa folijoje Mėsa folijoje