Kalakutiena

Kalakutiena

Kalakutiena verdama, troškinama ir kepama. Kepta kalakutiena laikoma ne kasdieniniu patiekalu, tinkama iškilmingoms vaišėms. Kepamo paukščio kepimo laikas priklauso nuo kalakuto svorio. Kilogramui mėsos skiriama apie 30 minučių. Jaunų kalakučiukų mėsa yra liesa ir neskani. Jie pradedami pjauti nuo 6 mėn amžiaus. Skaniausi yra metų kalakutai. Kad mėsa būtų trapesnė, išdarinėtas kalakutas 2—3 dienas palaikomas vėsioje patalpoje, o prieš gaminant įtrinamas grūstomis kadagio uogomis, kmynais ir palaikomas 2 val.

» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Makaronų apkepas su mėsa ir sūriu Makaronų apkepas su mėsa ir sūriu
Šventinis kalakutas Šventinis kalakutas
Kalakutiena su medumi Kalakutiena su medumi
Sriuba su kukuliais Sriuba su kukuliais
Paprasta makaronų sriuba "Jaunystė" Paprasta makaronų sriuba "Jaunystė"
Keptas kalakutas Keptas kalakutas
Kalakutienos guliašas Kalakutienos guliašas
Troškinta kalakutiena Troškinta kalakutiena
Perlinių kruopų mišrainė Perlinių kruopų mišrainė