Kepenėlės

Kepenėlės
Kepenėlės — tikras vitamino A, geležies, vario ir kitų naudingųjų medžiagų lobynas. Jos nuo senų laikų ne tik buvo laikomos delikatesu, bet ir įtraukiamos į gydomojo maitinimo racioną, naudojamos išviršiniam gydymui. Ne veltui įvairioms tautoms kepenėlės sukeldavo tam tikrus mistinius pojūčius, o egiptiečių ir graikų žyniai pagal paaukotų gyvulių kepenis net ir ateitį išpranašaudavo.
Tad kepenys — jaučio, kiaulės, veršiuko, vištos, anties — buvo ir lieka vienu iš pačių populiariausių produktų nuo senų laikų. Įvairių šalių kulinariniame pavelde išliko nesuskaičiuojama galybė receptų. Paprasčiausias kepenėlių gaminimo būdas — „natūraliai“. Įvairovės dėlei jas galima marinuoti, bet dauguma kulinarų mano, kad patys paprasčiausi patiekalai iš kepenėlių yra aromatingesni ir skanesni. Paruošiamos jos labai greitai: reikia tik apkepti gabalėlius veršienos, ėrienos ar jauno jaučio kepenėles ant karštos ugnies — iš abiejų pusių po 2-3 minutes, pabarstyti druska ir pipirais pagal skonį, ir patiekalas jau paruoštas.
 
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Konservuotų menkių kepenėlių mišrainė Konservuotų menkių kepenėlių mišrainė
Triušio kepenėlių paštetas Triušio kepenėlių paštetas
Kepenėlių mišrainė su grybais Kepenėlių mišrainė su grybais
Kepenelių vyniotinis Kepenelių vyniotinis
Daržovių ir kepenėlių blynai Daržovių ir kepenėlių blynai
Mėsos pyragas Mėsos pyragas
Triušienos kepenėlių keksiukai Triušienos kepenėlių keksiukai
Kepenėlės su vaisiais Kepenėlės su vaisiais