Klevų sirupas

Klevų sirupas
Klevo sirupas - natūralus saldiklis, gaminamas iš raudonojo (Acer rubrum) ir cukrinio (Acer saccharum ) klevų sulos.
Klevų suloje yra 2-4 %, cukrinių klevų – iki 20 % cukraus.
Klevo sirupe daugiausiai randama sacharozės, kuri pirmą kartą išgavo ir panaudojo Amerikos indėnai, vėliau ši indėnų atradimą pritaikė ir Europos naujakuriai.
 
Šalyse, kuriose vyrauja šaltas klimatas, prieš žiemą šių medžių šaknyse susikaupia cukrus, o pavasarį iki medžio kamieno pakylanti sula gali būti išgaunama ir sukoncentruojama. Kvebeke (Kanada) pagaminama daugiausiai pasaulyje klevo sirupo išteklių. Jungtinės Valstijos yra kita didelė klevo sirupo gamintoja ir vartotoja pasaulyje.
 
Kartais sirupas naudojamas kaip indredientas miltinių, saldainių ir kitų konditerinių gaminių, o taip pat alaus gamyboje.
Klevo sirupas dažniausiai valgomas su vafliais, blynais, avižine koše, bandelėmis bei skrudinta duona.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Avižinės košės apkepas Avižinės košės apkepas
Avižinės košės pudingas Avižinės košės pudingas
Bananų pracūziškų skrebučių gaminimas Bananų pracūziškų skrebučių gaminimas
Varškės apkepas su kriaušėmis ir klevų sirupu Varškės apkepas su kriaušėmis ir klevų sirupu
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
Kukurūzų dribsnių lizdeliai Kukurūzų dribsnių lizdeliai
Naminis chorizo burgeris Naminis chorizo burgeris
Sour spirit plus Sour spirit plus
Grill bananai su naminiais ledais Grill bananai su naminiais ledais