Mėsa

Mėsa
Gera mėsa yra rausva su sausa plėvele paviršiuje, elastinga, kieta, pjūvio vietoje beveik sausa. Įspaudus ją pirštu, duobelė greit išsilygina. Norint nustatyti mėsos kvapą, reikia ją pradurti įkaitintu virbu, peiliu ar šakute. Jei mėsa blogos kokybės, peilis ar šakutė įgaus nemalonų kvapą. Kad mėsa negestų, ji užšaldoma, konservuojama, sūdoma arba rūkoma. Įvairios cheminės priemonės dažniausiai yra kenksmingos sveikatai.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Žemaičių blynai Žemaičių blynai
Cepelinai su mėsa Cepelinai su mėsa
Uzbekiškas plovas Uzbekiškas plovas
Kijevo kotletai kitaip Kijevo kotletai kitaip
VILIUKO sumuštiniai VILIUKO sumuštiniai
Cepelinai Cepelinai
Bulvių vyniotinis Bulvių vyniotinis
Žiedinių kopūstų apkepas Žiedinių kopūstų apkepas
Bulvių pyragėliai su mėsa Bulvių pyragėliai su mėsa