Mielės

Mielės

Mielės - tai vienaląsčiai grybeliai. Kulinarijoje naudojamos Saccharomyces cerevisiae mielės. Mielės visada turi būti šviežios. Kai jos nešviežios, galima pabandyti jas atgaivinti: ištrinti šaukšte šilto vandens ir įberti šaukštelį cukraus. Jeigu po 10 minučių pradės pūslėti, vadinasi, mielės atgijo. Tamsius, neatgijusius gabaliukus reikia išrinkti ir išmesti. Tačiau geriausia vartoti šviežias mieles. Atgijusių mielių reikia imti beveik du kartus daugiau negu šviežių.

» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Tikrasis šimtalapis Tikrasis šimtalapis
Mielinės bandelės Mielinės bandelės
Čeburekai Čeburekai
Bandelės su cinamonu Bandelės su cinamonu
Bulvių „Pampuškos“ Bulvių „Pampuškos“
Mieliniai blynai Mieliniai blynai
Mielinė tešla ir jos įdarai Mielinė tešla ir jos įdarai
Mielinė bulka su razinomis Mielinė bulka su razinomis
Dešrelės tešloje Dešrelės tešloje