Nitrinė druska (salietra)

Nitrinė druska (salietra)
Nitritinė druska — tai natrio aba kalio nitrito druska, sumaišyta su valgomąja druska, nuo seno vartojama gaminant mėsos faršą, rūkytus mėsos gaminius, kaip maisto priedas — konservantas, spalvos fiksatorius. Sūdant mėsą dedama truputis chemiškai grynos nitrinės druskos (salietros). Jos veikiamas raumenų mioglobinas pereina į junginį, turintį pastovią raudoną spalvą. Be to, salietra stabdo išsiskyrimą nemalonų kvapą turinčių sieros ir fosforo junginių, kurių atsiranda, skylant baltymams. Kalio salietros į mėsą galima dėti tik labai mažai: 1 kg mėsos salietros galima dėti 0,9-1 procentą druskos svorio (kilogramui druskos 9-10 g salietros). Dėmesio! Šios druskos nerekomenduojame naudoti, jei nesate profesionalas!
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Kaimiška rūkyta dešra Kaimiška rūkyta dešra
Rūkyti kumpio gabalai Rūkyti kumpio gabalai
Skilandis Skilandis
Šaltai rūkyta nugarinė Šaltai rūkyta nugarinė
Rūkytas kiaulės kumpis Rūkytas kiaulės kumpis
Kiaulienos rūkyta dešra Kiaulienos rūkyta dešra
Lietuviška rūkyta dešra Lietuviška rūkyta dešra
Šaltai rūkyta sprandinė Šaltai rūkyta sprandinė
Šaltai rūkytos Saliami dešros Šaltai rūkytos Saliami dešros