Obuolių actas

Obuolių actas

Obuolių actas yra malonaus skonio ir puikaus aromato, todėl plačiai naudojamas kulinarijoje. Obuolių acte aptinkama visų tų pačių elementų, kurių esama obuoliuose: vitaminų (A, B1, B2, B6, B12, C, E, beta karotino), mineralinių medžiagų bei mikroelementų (kalio, natrio, kalcio, magnio, cinko, fosforo, vario, geležies, silicio, boro, floro, chloro, bioflavonidų, pektino), skatinančių medžiagų apykaitą, spartinančių kraujotaką ir stiprinančių sveikatą. Vartojamas maistui konservuoti ir pagardinti, liaudies medicinoje, kosmetikoje.

» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Korėjietiškos morkos Korėjietiškos morkos
Obuolių ir salierų salotos Obuolių ir salierų salotos
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
Gaivios cukinijų - agurkų salotos Gaivios cukinijų - agurkų salotos
Bajoriška antis su slyvomis ir obuolių sultimis Bajoriška antis su slyvomis ir obuolių sultimis
Sveikuolių salotos Sveikuolių salotos
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
Marinuota saldžiarūgšti silkė Marinuota saldžiarūgšti silkė
Glazūruoti viščiukų ketvirčiai Glazūruoti viščiukų ketvirčiai