Padažas

Padažas

Padažas naudojamas maisto pagardinimui, produkto maistingumui didinti. Jo kvapas, spalva kelia apetitą, produktas tampa sultingesnis, valgančiojo organizmas lengviau tokį maistą virškina. Gali būti užpilamas ant patiekalo ar tiekiamas atskirai. Tie patys patiekalai, tik su kitokiais padažais, esti įvairaus skonio. Padažas turi tikti patiekalui spalva, skoniu ir maistingumu. Pavyzdžiui, raudonieji padažai tiekiami prie keptos ar troškintos mėsos, o baltieji - prie virtos ir troškintos. Mažai kaloringiems patiekalams (pvz., virtoms daržovėms) geriau tinka riebūs padažai - sviesto, kiaušinių ir pan. Padažai gali būti karšti ir šalti.

» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Šventiniai nugarinės suktinukai Šventiniai nugarinės suktinukai
Sriuba "Tom Yum Kung" Sriuba "Tom Yum Kung"
Vištienos Enchiladas su padažu Mole Vištienos Enchiladas su padažu Mole
Saldžiarūgštis kiaulienos troškinys Saldžiarūgštis kiaulienos troškinys
Sluoksniuotos tešlos suktinukai/bandelės "Gardumėlis" Sluoksniuotos tešlos suktinukai/bandelės "Gardumėlis"
Gaivios salotos Gaivios salotos
Keptos vištos blauzdelės Keptos vištos blauzdelės
Cezario salotos Cezario salotos
Lietiniai su dešrele ir sūriu Lietiniai su dešrele ir sūriu