Pekano riešutai

Pekano riešutai

Pekanas — riešutmedžių šeimos aukštas medis. Jo vainikas beveik rutuliškas, lapai stambūs, neporiškai plunksniški, vaisiai susitelkę kuokštais (po 3—11 vaisių). Vaisiai — kaulavaisiai, kurių apyvaisis subrendęs sutrūkinėja, kauliukai — riešutai — rusvi, beveik cilindro formos, smailėjantys į viršų. Riešuto viduje — saldi raudonai ruda sėkla. Pekanas kilęs iš Šiaurės Amerikos. Vaisiuose yra 70,8% riebalų, 10,3% baltymų, 14,3% angliavandenių ir kitokių naudingų medžiagų. Vaisiai valgomi švieži ar padžiovinti, jie vartojami konditerijoje. Pekanas labai kaloringas. 200 g riešutų turi 1700 kalorijų — daugiau kaip pusę dienos normos žmogui. Iš branduolių gaminamas puikus valgomasis aliejus, skoniu ir kvapu panašus į alyvų aliejų.

» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Avokado salotos su riešutais Avokado salotos su riešutais
Duonos skrebučių apkepas Duonos skrebučių apkepas
Amerikietiškas pekano riešutų pyragas Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
Avižiniai moliūgų keksiukai Avižiniai moliūgų keksiukai