Pekino kopūstai

Pekino kopūstai
Pekino kopūstai (Brassica pekinensis) - tai kininių kopūstų (brassica chinensis) atmaina. Skiriamos trys atmainos: laxa Tsen et Lee, nesuformuojanti gūželių, pekinensis ir cylindrica Tsen et Lee. Vienmetės daržovės, užaugančios iki 30—40 cm aukščio. Lapinės formos sudaro lapų skrotelę, o gūžinės — atviras, minkštas cilindro formos gūželes. Lapai nevienodai raukšlėtai pūslėti nuo šviesiai gelsvai žalios iki tamsiai žalios spalvos, šiek tiek blizga su plonu vaško apnašu. Juose yra gerai pasisavinamų baltymų, vitaminų C, A, mineralinių druskų. Tinka salotoms, virti, konservuoti. Pasižymi dietinėmis ir gydomosiomis savybėmis. Patartina valgyti sergantiesiems širdies ligomis ir skrandžio opa. Vegetacijos periodas trumpas, todėl tinka auginti prieš ar po kitų daržovių. Derlingi. Jautrūs drėgmei. Gali išauginti neblogą derlių ir neintensyviai apšviečiami. Nuo sėjos iki skrotelės formavimo praeina 40—50 dienų, o gūželėms formuotis dar reikia 10— 15 dienų. Kryžmadulkiai. Žemesnėje temperatūroje gali nesuformuoti gūželių, o išauginti žiedynus.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Krabų lazdelių ir pekino kopūsto salotos Krabų lazdelių ir pekino kopūsto salotos
Pekino salotos su tunu Pekino salotos su tunu
Pekino kopūstų salotos Pekino kopūstų salotos
Pekino kopūstų salotos - tradiciškai Pekino kopūstų salotos - tradiciškai
Gaivios daržovių salotos Gaivios daržovių salotos
Vištienos salotos su vynuogėmis Vištienos salotos su vynuogėmis
Kininio kopūsto salotos su morka ir obuoliu Kininio kopūsto salotos su morka ir obuoliu
Vištienos salotos su vynuogėmis Vištienos salotos su vynuogėmis
Tuno salotos Tuno salotos