Pomidorų padažas

Pomidorų padažas
Pomidorų padažas - tai raudonas padažas gaminamas iš pomidorų pastos. Padažas tuo natūralesnis, kuo daugiau jame yra pomidorų pastos. Daugelis gamintojų padažą gamina maišydami su obuolių tyre, nes ji pigesnė. Papildomi priedai: cukrus, fruktozės sirupas, druska, prieskoniai, citrinos ir acto rūgštys. Pomidorų padažas nuo ketčupo skiriasi tuo, jog jame yra žymiai mažiau priedų, nėra krakmolo, daugiau pomidorų. Pomidorų 100 g. yra apie 90-100 kcal. Jame daugiausia anglevandenių, apie 25%.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Čili sriuba Čili sriuba
Tikras močiutės guliašas Tikras močiutės guliašas
Orkaitėje kepta višta Orkaitėje kepta višta
Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
Įdaryta cukinija Įdaryta cukinija
Lietuviški čenakai Lietuviški čenakai
Buritos (burritos) Buritos (burritos)
Saldžiarūgštis padažas žiemai Saldžiarūgštis padažas žiemai
Makaronai su faršu Makaronai su faršu