Poras

Poras
Šios dvimečio svogūno rūšies ropelė yra cilindriškos, prie pagrindo truputį papūstos formos. Lapai kaip ir česnako linijiški. Jauni lapai valgomi, bet maistui daugiausia vartojama apatinė sustorėjusi kojelės dalis. Daržinis poras yra saldaus skonio, jis valgomas šviežias, virtas ir džiovintas. Apie jį buvo žinoma dar antikoje. Porai vertinami dėl švelnaus skonio ir malonaus aromato. Juose daug kalio, kalcio, fosforo, gausu eterinių aliejų, cukrų, baltymų, vitaminų. Vartojami nuo nutukimo, inkstų akmenligės, podagros ir kt.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Cezario salotos Cezario salotos
Šventinė mišrainė Šventinė mišrainė
Pekino kopūstų salotos Pekino kopūstų salotos
Žiedinių kopūstų apkepas Žiedinių kopūstų apkepas
Brokolių ir krabų lazdelių salotos Brokolių ir krabų lazdelių salotos
Itališkų makaronų apkepas, Lazanija Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
Trinta cukinijų sriuba Trinta cukinijų sriuba
Suomiška žuvienė Suomiška žuvienė
Trinta pievagrybių sriuba Trinta pievagrybių sriuba