Rauginti agurkai

Rauginti agurkai
Rauginti agurkai yra labai nekoloringi, tik apie 10-13 kcal 100 gramų, rūgštoki. Juos naudoja kaip užkandą, garnyrą ar šiaip įvairiems patiekalams. Agurkuose daugiausiai anglevandenių - apie 8%, baltymų - apie 0.6-1%, riebalų, - 0.1%. Agurkai dažniausiai rauginami dideliuose induose, kartu su krapais, pamerkent juos į sūdytą vandenį. Laikoma mažiausiai 2 sav. Kuo ilgiau laikomi, tuo rūgštesni.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Lietuviški čenakai Lietuviški čenakai
Naminė (Balta) mišrainė Naminė (Balta) mišrainė
Kiaulienos suktinukai Kiaulienos suktinukai
Paprasta daržovių sriuba Paprasta daržovių sriuba
Burokėlių mišrainė su silke Burokėlių mišrainė su silke
Karšti sumuštiniai Karšti sumuštiniai
Makaronų mišrainė su pievagrybiais Makaronų mišrainė su pievagrybiais
Rusiška mišrainė su grybais Rusiška mišrainė su grybais
Sūdytų ir rūkytų silkių mišrainė Sūdytų ir rūkytų silkių mišrainė