Sviestas

Sviestas
Sviestas yra gaminamas iš grietinės, ją suplakant. Įprastame svieste yra apie 82% riebalų, 1% angliavandenių, 0.8% baltymų. 100 g. sviesto yra apie 750 kcal. Svieste yra vitaminų A, E, B1, B2, B6, mineralinių medžiagų natrio, magnio, fosforo, kalio, kalcio ir kt. Sviestą reikia saugoti nuo šviesos. Viršutinis sviesto sluoksnis, ilgiau veikiamas oro, oksiduojasi, apkarsta ir atsiduoda lajumi. Sviestą geriausia laikyti neperšviečiamame uždarame inde, šaltyje. Jei sviesto paviršių užpilsime šaltu kiek pasūdytu vandeniu — apsaugosime nuo oro. Vandenį reikia keisti.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Trapūs,sultingi kibinai Trapūs,sultingi kibinai
Žemaičių blynai Žemaičių blynai
Kijevo kotletai Kijevo kotletai
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
Kibinai Kibinai
Ryžių sriuba su pievagrybiais Ryžių sriuba su pievagrybiais
Paprasti lietuviški sausainiai Paprasti lietuviški sausainiai
Tikrasis šimtalapis Tikrasis šimtalapis
Švieži troškinti kopūstai Švieži troškinti kopūstai