Tekila

Tekila
Tekila, tai meksikietiškas stiprusis, nuo 35 iki 55% stiprumo alkoholinis gėrimas gaminamas iš tekilinės agavos (bet tikrai ne iš kaktusų) sulčių. Tekila gaminama tik Meksikos įstatymais nustatytose valstijose. Parduodama beslapvė, t.y. baltoji (bianco) tekila, kuri yra nebrandinama, supilstoma į butelius iš kart pagaminus. Auksinė tekila (gold) - tai nebrandinta tekila su karamele ir kitais priedais, suteikiančiais jai brandintos tekilos skonį. Išlaikyta (reposado) tekila, tai brandinta tekila ažuolo statinėse, mažiausiai 2 mėnesius. Ilgai brandinta (anejo) tekila, tai tekila, kuri brandinta ne mažiau nei metus. Ilgai laikoma tekila tamsėja. Nebrandinta tekila dažnai geriama su druska ir žaliosiomis citrinomis (sk. receptą).
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Tekila su citrina Tekila su citrina
Kokteilis „Klasikinė Margarita“ Kokteilis „Klasikinė Margarita“
Kokteilio Margarita gaminimas Kokteilio Margarita gaminimas
Alkoholinis kokteilis "Rožinis šėlsmas" Alkoholinis kokteilis "Rožinis šėlsmas"
Kokteilis „Raudona tekila“ Kokteilis „Raudona tekila“
Kokteilis „Margarita“ Kokteilis „Margarita“
Tekila "Bum - bum" Tekila "Bum - bum"
Braškinė „Margarita“ Braškinė „Margarita“
Tekiloje marinuota jautiena Tekiloje marinuota jautiena