Triušiena

Triušiena
Triušio mėsa - triušiena yra balta, švelni, lengvai virškinama mėsa, panašaus skonio kaip veršiena, maistingumu prilygstanti daugelio gyvulių mėsai. Joje yra daugiau mineralinių medžiagų, ypač fosforo ir kalcio druskų, ir beveik du kartus daugiau vitamino PP negu jautienoje. Mėsos kokybė labai priklauso nuo triušių veislės, auginimo ir šėrimo. Triušienos riebaluose, palyginti su jautienos ir avienos riebalais, yra daugiau žmogui būtinų neprisotintųjų riebiųjų rūgščių, vitamino A. Maistui tinka visa triušio mėsa. Paprastai ji troškinama, o šlaunelės ir juosmens dalis — kepama. Priekinė dalis liesesnė, o užpakalinė — riebesnė ir maistingesnė. Tik ką papjautų triušių mėsa bent keletą valandų pamarinuojama. Dėl maistingumo ir gero skonio iš triušienos gaminama daug dietinių patiekalų.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Troškinta triušiena Troškinta triušiena
Kepta triušiena Kepta triušiena
Prancūziškas triušis Prancūziškas triušis
Triušienos troškinys Triušienos troškinys
Vyne troškintas triušis Vyne troškintas triušis
Troškinta triušiena su burokėlių salotomis Troškinta triušiena su burokėlių salotomis
Triušis raudonojo vyno marinate Triušis raudonojo vyno marinate
Triušienos troškinys su ryžiais Triušienos troškinys su ryžiais
Keptas triušis su ryžiais Keptas triušis su ryžiais