Valgomieji dažai

Valgomieji dažai
Valgomieji dažai, saikingai naudojant, pagražina konditerijos gaminius, nuspalvina juos patraukliomis, neryškiomis, apetitą žadinančiomis spalvomis. Kremus, glajus, tešlas galima nudažyti kavos nuoviromis, kakava, degintu cukrumi, vaisių, uogų, daržovių sultimis ir valgomaisiais dažais. Natūralūs dažai yra augalinės ir gyvulinės kilmės. Dirbtiniai dažai gaminami sintetiniu būdu iš įvairių organinių medžiagų. Indigokarminas — tamsiai mėlynos spalvos pasta, gaminama sintetiniu būdu. Tirpsta vandenyje, nudažydama jį ryškiai mėlyna spalva. Tartrazinas yra sintetiniu būdu pagaminti geltonos spalvos milteliai. Gerai tirpsta vandenyje, tirpalas skaidrus, geltonos spalvos. Tirpinami dažai karštame virintame vandenyje santykiu 1 : 5. Veikiant aukštai temperatūrai ir saulės spinduliams, tartrazino spalva kinta. Tirpalą reikia ruošti kas trys, keturios dienos ir laikyti tamsiame stikliniame indelyje arba tamsoje. Karminas — raudonos spalvos natūralūs dažai. Sunkiai tirpsta šaltame vandenyje, lengvai — silpname amoniako tirpale. Jis neatsparus aukštai temperatūrai.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Sausainių ledinukai Sausainių ledinukai
Macarons Macarons
Biskvitinis tortas su glazūra Biskvitinis tortas su glazūra
Baltymų kremo pyragaičiai su plakta grietinėle Baltymų kremo pyragaičiai su plakta grietinėle
Varškės tortas Varškės tortas
3D gėlės želėje 3D gėlės želėje
Magiški keksiukai Magiški keksiukai
Sausainiai spalvoti Sausainiai spalvoti
Zombių akytės Zombių akytės