Viskis

Viskis

Viskis, tai stiprus alkoholinis gėrimas gaminamas fermentuojant grūdų salyklą, po to distiliuojant ir brandinant. Yra daug rūšių viskio, pagrindiniai: Airiškas - paprastai distiliuojamas 3 kartus ir ne trumpiau nei 3 metus brandinamas medžio statinėse. Škotiškas, (skočas) – paprastai distiliuojamas du kartus, rečiau – tris, tik Škotijoje distiliuotas ir ne trumpiau kaip 3 metus ąžuolo statinėje brandintas viskis. Amerikietiškas - burbonas (Kentukio viskis), gaminamas iš kukurūzų. Tenesio viskis, filtruojamas per medžio anglį, gamintą iš klevo. Kanadietiškas, brandintas ne mažiau nei 3 metus. Įprastai viskį geria vieną, su ledukais, kartais maišant su soda.

» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Viskio kokteilis Viskio kokteilis
Airiška kava Airiška kava
Viskio karamelė Viskio karamelė
Kokteilis „Hot Whisky“ Kokteilis „Hot Whisky“
Kokteilis "Johnnie Ginger" Kokteilis "Johnnie Ginger"
Airiška kava Airiška kava
Alaus kokteilis Alaus kokteilis
Kalėdinės dėžutės Kalėdinės dėžutės
Putojančio vyno ir burbono kokteilis Putojančio vyno ir burbono kokteilis