Žiediniai kopūstai

Žiediniai kopūstai
Kalafijorai (žiediniai kopūstai), (lot. Brassica botrytis). Žiedinių kopūstų yra du porūšiai: botrytis ir italica. Pastarajam priklauso brokoliai. Žiedinių kopūstų porūšyje išskirta penkiolika veislių grupių. Maistui tinka balta galvutė (žiedynas). Valgomi žali, virti, kepti, troškinti, konservuoti. Labai vertinga dietinė skani daržovė. Galvutėse esti daug baltymų, vitaminų, mineralinių druskų, kurias gerai pasisavina žmogaus organizmas. Gera šių kopūstų ypatybė - greita branda. Jų prekinės galvutės užauga 2—3 savaitėmis anksčiau negu ankstyvųjų gūžinių baltųjų kopūstų. Auginama ir šiltadaržiuose. Pagal lapų skrotelę skirstomi į žemus (skrotelė iki 60 cm aukščio), vidutinio aukščio (60—70 cm) ir aukštus (aukštesnė kaip 70 cm). Tai atspari šalčiams daržovė. Jautri drėgmei ir maisto medžiagoms.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Daržovių troškinys Daržovių troškinys
Žiedinių kopūstų, bulvių ir mėsos apkepas Žiedinių kopūstų, bulvių ir mėsos apkepas
Pomidorų ir žiedinių kopūstų salotos Pomidorų ir žiedinių kopūstų salotos
Žiedinių kopūstų apkepas Žiedinių kopūstų apkepas
Žiedinių kopūstų salotos Žiedinių kopūstų salotos
Pievagrybiai su žiedinias kopūstais Pievagrybiai su žiedinias kopūstais
Troškinti žiediniai kopūstai Troškinti žiediniai kopūstai
Konservuoti žiediniai kopūstai Konservuoti žiediniai kopūstai
Žiediniai kopūstai su sūriu Žiediniai kopūstai su sūriu