Žirneliai

Žirneliai
 pupinių (Fabaceae) šeimos žirnių (Pisum) genties augalų rūšis.
 
Vienmetis žolinis augalas. Lapai poromis priešiškai plunksniški su kiaušiniškais lapeliais ir ūseliais, kuriais kabinasi prie atramos. Vaisius – ankštis, kurioje yra apvalios ar netaisyklingos žalsvai geltonos, rausvai gelsvos ar žalios sėklos.
 
Žalieji žirneliai dažnai vartojami dietinei mitybai.
 
Subrendę žirniai valgomi virti. Iš virtų žirnių gaminami konservai. Galima dėti į miltus, kepant kvietinę duoną.
 
Nesubrendusios žalios sėklos – žalieji žirneliai – valgomi švieži, džiovinti ir konservuoti.
» Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Vištienos salotos Vištienos salotos
Skanioji Jolantos mišrainė Skanioji Jolantos mišrainė
Ryžių rizotas Ryžių rizotas
Lydyto sūrelio sriuba su daržovėmis Lydyto sūrelio sriuba su daržovėmis
Baltoji mišrainė Baltoji mišrainė
Mišrainė su lašiša ir majonezu Mišrainė su lašiša ir majonezu
Gardžioji Tomo mišrainė su majonezu Gardžioji Tomo mišrainė su majonezu
Troškinys Troškinys
Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže