Abrikosinis pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Miltai, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Cukrus, 50 gramų
- Sviestas, minkštas, 50 gramų
- Varškė, pertrinta, 200 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Grietinė, 1.5 stiklinės
- Cukrus, 1.5 stiklinės
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Abrikosai, konservuoti, 1 skardinė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Sviestą elektriniu plaktuvu išplakti su cukrumi. Tada įmušti kiaušinį ir šiek tiek paplakti. Ant viršaus berti miltus (100 - 120 g) ir gerai išminkyti tešlą. Tešlą įvynioti į folija ir valandai padėti į šaldytuvą.
Varškę pertrinti per sietą (arba galima nusipirkti jau trintą) ir elektriniu plaktuvu (naudoti minimalų greitį) sumaišyti su cukrumi , vaniliniu cukrumi, kiaušiniu, grietine ir krakmolu.
Orkaitę įkaitinti iki 180 - 200°C temperatūros. 19 cm skersmens formą ištepti sviestu.
Formą iškloti tešlą, supilti varškės kremą, gražiai į kremą sudėti abrikosus.
Pyragą kepti 30 - 40 minučių.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-02-12 16:18
As taip pat bandziau, irgi gavosi testastis kremas, truksta surisimo. O del skonio, tai buvo labai skanus ir toks. Kita karta deciau daugiau krakmolo ar papildomai sauksta miltu i varskes krema.
2014-09-04 08:41
dariau tiksliai pagal receptą - kremas pliurza, net nesiruošė stingt visai. Cukraus astronominiai kiekiai. Labai gaila sugadintų produktų. Autorė arba pati nebandė, arba rašydama padarė klaidą. Įtarimą kelia grietinės kiekis. Jei gaminsit - laikykitės savo proporcijų ir nesivadovaukit receptu.
2014-06-26 17:35
ar daret kas nors butent pagal sita recepta?
2015-02-12 16:22