Agrastų uogienė

Agrastų uogienė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, žievelė, 1 vienetas
  • Vanduo, 2 stiklinės
  • Agrastai, 1 kilogramas
  • Cukrus, 1 kilogramas
  • Cinamonas
Gaminimo instrukcija:

Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė. Taip paruoštas uogas suberkite į atvėsusį sirupą ir laikykite jame vieną parą. Kitą dieną uogas kiaurasamčiu išgriebkite, sirupą užvirinkite ir, jam šiek tiek pavirus, supilkite išimtas uogas, ir vėl palikite parai. Trečią dieną kartokite vėl tą patį: uogas išgriebkite kiaurasamčiu, sirupą užvirinkite ir ant uogų užpilkite karštą. Tada sirupą su uogomis neilgai ant mažos ugnies pavirinkite (keletą minučių). Virinant ilgiau, uogos susitraukia, jų odelė sukietėja.
Pusiau ataušusią uogienę supilstykite į kaitintus stiklainius ir uždarykite dezinfekuotais dangteliais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
pupa
2014-07-26 14:01
laaabai skanu !!!!
Augis
2014-07-19 20:41
Atrodo tai kaip agurkai
Reda
2013-07-09 19:01
Neaiskus receptas, verciau nebandysiu...
Julija
2012-07-19 10:14
blin, tai kada apelsinus deti?
autoria, prasyciau paaiskinti..
meja
2012-07-19 08:47
super skani uogiene )). didziausias darbas- agrastus suskint. praejusiais pabandymui dariau - tikrai verta ir labai paprasta visi pirstus apsilaizys