Aguoninis

Aguoninis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mielės, 50 gramų
  • Kvietiniai miltai, 2.5 stiklinės
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Cukrus, įdarui, 100 gramų
  • Sviestas, įdarui, 100 gramų
  • Aguonos, įdarui, 5 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, įdarui, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, įdarui, 2 vienetai
  • Sviestas, įdarui, 50 gramų
  • Kiaušiniai, įdarui, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, įdarui, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Mieles ištrinti su šaukštu cukraus, užpilti pašildytą pieną, užberti kelis šaukštus miltų ir palikti šiltoje vietoje, kol pradės burbuliuoti tešla (apie 15 min.). Supilti likusius persijotus miltus, įmaišyti trynius, sviestą ir užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų ir būti elastinga. Tešlą plonai iškočioti.

Įdaro ruošimas. Aguonas užplikyti verdančiu vandeniu. Nusunktas aguonas kelis kartus permalti mėsmale, įmaišyti cukrų, lydytą sviestą, iki standžių putų išplaktus baltymus.

Tešlą patepti plaktu kiaušiniu, uždėti aguonų įdarą ir susukti į ritinėlį. Vyniotinį dėti ant skardos ir palikti pusvalandžiui pakilti, aptepti likusiu plaktu kiaušiniu.

Kepti 180C orkaitėje apie 30 min.

» Rašyti komentarą