Aguoninis keksas su citrininiu glajumi

Aguoninis keksas su citrininiu glajumi
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, glajui, 300 mililitrų
  • Citrinų sultys, glajui, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, glajui, 50 mililitrų
  • Citrinos, žievelė, 1 vienetas
  • Aguonos, Santa Maria, glajui, 1 vienetas
  • Grietinė, 200 mililitrų
  • Cukrus, 250 mililitrų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Kvietiniai miltai, 400 mililitrų
  • Kepimo milteliai, Santa Maria, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, Santa Maria, 1 valgomasis šaukštas
  • Aguonos, Santa Maria, glajui
  • Sirupas, karamelinis, glajui
Gaminimo instrukcija:

Kepimo indą (2 l) ištepkite riebalais, o orkaitę įkaitinkite iki 175°C temperatūros.
Išlydykite sviestą. Kitame inde sumaišykite birius ingredientus. Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vėliau į juos supilkite miltus, lydytą sviestą ir grietinę. Viską maišykite, kol masė taps itin minkšta. Sudėkite aguonas, sutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite sultis.
Į kepimo indą supilkite kekso masę ir kepkite orkaitės apatinėje sekcijoje apie 50 minučių. Keksą palikite atvėsti kelioms minutėms.

Citrinų glajui: sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupu. Gautą masę supilkite ant kekso, pabarstykite ant viršaus aguonų.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Asss
2012-12-12 19:28
Snd kepiau,gavosi labai skanus super!