Aguoninis keksas su citrininiu glajumi
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Cukraus pudra, glajui, 300 mililitrų
- Citrinų sultys, glajui, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, glajui, 50 mililitrų
- Citrinos, žievelė, 1 vienetas
- Aguonos, Santa Maria, glajui, 1 vienetas
- Grietinė, 200 mililitrų
- Cukrus, 250 mililitrų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Sviestas, 100 gramų
- Kvietiniai miltai, 400 mililitrų
- Kepimo milteliai, Santa Maria, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, Santa Maria, 1 valgomasis šaukštas
- Aguonos, Santa Maria, glajui
- Sirupas, karamelinis, glajui
Gaminimo instrukcija:
Kepimo indą (2 l) ištepkite riebalais, o orkaitę įkaitinkite iki 175°C temperatūros.
Išlydykite sviestą. Kitame inde sumaišykite birius ingredientus. Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vėliau į juos supilkite miltus, lydytą sviestą ir grietinę. Viską maišykite, kol masė taps itin minkšta. Sudėkite aguonas, sutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite sultis.
Į kepimo indą supilkite kekso masę ir kepkite orkaitės apatinėje sekcijoje apie 50 minučių. Keksą palikite atvėsti kelioms minutėms.
Citrinų glajui: sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupu. Gautą masę supilkite ant kekso, pabarstykite ant viršaus aguonų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-12-12 19:28