Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu

Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 100 gramų
  • Miltai, kvietiniai , 400 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus, vanilinis, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 250 gramų
  • Grietinė, 200 mililitrų
  • Aguonos, 1 pakelis
  • Citrinos, žievelė, 1 vienetas
  • Citrinos, sultys, 50 mililitrų
Glajui:
  • Cukraus pudra, 300 gramų
  • Citrinos, sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Sirupas, švelnus, karamelinis, 50 mililitrų
Pabarstymui:
  • Aguonos, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 C temperatūros.
    Kepimo indą ištepkite riebalais.

  2. Išlydykite margariną.
    Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų.
    Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi, vėliau į juos supilkite miltus, išlydytą margariną ir grietinę.
    Viską sumaišykite kol masė taps minkšta.
    Suberkite aguonas, citrinos žieveles ir citrinos sultis.

  3. Masę supilkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 50 minučių.

  4. Paruoškite citrininį glajų:
    sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupų.
    Gautą masę užpilkite ant torto, pabarstykite ant viršaus aguonų.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Gražina
» Rašyti komentarą
» Komentarai