Aguoninis tortas

Aguoninis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kondensuotas pienas, 397 gramai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 200 gramų
  • Aguonos, 150 gramų
  • Malti džiūvėsėliai, 100 gramų
  • Migdolų drožlės, 2 saujos
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį.

  2. Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalkite mėsmale mažiausiai du kartus.

  3. Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakite su cukrumi, kol jie pabals ir tuomet įmaišykite į aguonų masę.

  4. Tada į masę berkite džiūvėsius, cinamoną ir vanilę ir vėl viską gerai išmaišykite.

  5. Baltymus išplakite iki standokų putų ir po truputį pildami, atsargiai juos įmaišykite į aguonas.

  6. Kepimo formą ištepkite sviestu ir į ją supilkite aguonų masę. Išlyginame paviršių.

  7. Tortą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 - 50 minučių.

  8. Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudinkite migdolų skiedreles, kol jos lengvai parus.

  9. Nedideliame puode pašildykite indelį kondensuoto saldinto pieno.

  10. Iškepusį dar šiltą pyragą subadykite mediniu pagaliuku ir po truputį pilkite šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.

  11. Ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstykite migdolų skiedreles, kad jos priliptų.

  12. Palikite tortą atvėsti ir sustingti.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Tango su Helena
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Reda
2017-05-22 23:34
O kuomet būtų galima pakeisti kond. Pieną? (diabetas)
Vida
2016-12-18 07:13
Ačiù ,labai ieškojau šito recepto.
[email protected]
2016-11-29 21:18
Lux
Agne
2016-05-18 17:00
Ar labai saldus gaunasi?
I.M.
2016-04-06 22:42
Rozalija, manau 23cm bus pats tas. Galima ir i didesne, tik tiek kad tortas bus plonesnis