Aguoninis tortas
- Kondensuotas pienas, 397 gramai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, 200 gramų
- Aguonos, 150 gramų
- Malti džiūvėsėliai, 100 gramų
- Migdolų drožlės, 2 saujos
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį.
Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalkite mėsmale mažiausiai du kartus.
Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakite su cukrumi, kol jie pabals ir tuomet įmaišykite į aguonų masę.
Tada į masę berkite džiūvėsius, cinamoną ir vanilę ir vėl viską gerai išmaišykite.
Baltymus išplakite iki standokų putų ir po truputį pildami, atsargiai juos įmaišykite į aguonas.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir į ją supilkite aguonų masę. Išlyginame paviršių.
Tortą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 - 50 minučių.
Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudinkite migdolų skiedreles, kol jos lengvai parus.
Nedideliame puode pašildykite indelį kondensuoto saldinto pieno.
Iškepusį dar šiltą pyragą subadykite mediniu pagaliuku ir po truputį pilkite šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
Ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstykite migdolų skiedreles, kad jos priliptų.
Palikite tortą atvėsti ir sustingti.
2016-12-18 07:13
2016-11-29 21:18
2016-05-18 17:00
2016-04-06 22:42
2017-05-22 23:34