Aguonų ir rikotos sūrio pyragas

Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Miltai, 300 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Sviestas, 150 gramų
  • Cukraus pudra, 100 gramų
  • Citrinos, 2 vienetai
  • Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Sūris, 100 gramų
  • Aguonos, 1 stiklinė
  • Citrinų sultys
Gaminimo instrukcija:
  1. Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu.

  2. Kiaušinius ir trynį išplakti.

  3. Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

  4. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

  5. Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą.

  6. Patiekti su lengvame sirupe konservuotais vaisių gabalėliais.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai