Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
- Pienas, 1 stiklinė
- Grietinėlė, 35%, 1 stiklinė
- Želatina, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilė, ankštis, 1 vienetas
- Aguonos
- Sausainiai, lietuviški (arba kūčiukai), 100 gramų
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Pipirai, čili, 1 vienetas
- Čiobreliai, šakelė, šviežia, 1 vienetas
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Spanguolės, 5 valgomieji šaukštai
Aguonų pieno drebučiai. Į puodą supilti pieną, grietinėlę, įdėti želatinq ir lengvai maišant kaitinti ant vidutinės ugnies kol želatina ištirps. Suberti cukrų, aguonas, įmesti vanilės ankštį ir viską gerai išmaišyti. Išimti vanilės ankštį, supilstyti gautą masę į formeles, ant viršaus užberti po šaukštelį aguonų ir palikti kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau dėti į šaldytuvą 3-4 valandom, kad gerai sustingtų.
Sausainių trupiniai. Į įkaitintą keptuvę suberti cukrų ir leisti jam išsilyditi. Tada dėti sviesto ir gerai išmaišyti. Sausainius sulaužyti mažesniais gabalėliais ir suberti į karamelę. Gerai permaišyti, kad sausainiai gražiai pasidengtų karamele. Viską sudėti į atskirą indą arba ant sviestinio popieriaus ir palikti kad atvėstų. Atvėsusius sausainius sudėti į virtuvinį kombainą ir susmulkinti iki trupinių.
Padažas. Smulkiai supjaustyti čili pipirą ir pakepinti jį įkaitintoje keptuvėje. Įdėti medų, nuolat maišant pakaitinti ir sudėti spanguoles. Nuolat maišyti, kad padažas nepridegtų. Dar šiek tiek pakaitinti, išjungti ugnį ir palikti atvėsti. Į lėkštę išversti sustingusius aguonų pieno drebučius, užbarstyti karamelizuotų sausainių trupinių, uždėti šaukštą padažo ir papuošti šviežiu čiobreliu.
Skanaus!
2015-03-16 12:30