Aguonų pyragas su "DanSukker" vaniliniu cukrumi su tikra vanile
- Sviestas, 150 gramų
- Cukrus, "DanSukker" Panevėžio Plius, 200 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Aguonos, 200 gramų
- Lazdyno riešutai, 80 gramų
- Miltai, 80 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, "DanSukker" su natūralia vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Brendis, 20 mililitrų
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Džemas, aviečių, 100 gramų
- Cukraus pudra, "DanSukker" milteliai, 200 gramų
- Citrinos, 1 vienetas
- Migdolai, plokštelės, 0.5 pakelio
Minkštą sviestą gerai išsukite su puse "DanSukker" Panevėžio plius cukrumi ir kiaušinių tryniais. Baltymus išplakite, po truputį suberkite likusį cukrų.
Sumalkite aguonas ir riešutus. Pakaitomis su baltymais į trynių masę berkite aguonas, riešutus, sijotus miltus su kepimo milteliais, "Dansukker" vanilinį cukrų su natūralia vanile, supilkite brendį, suberkite cinamoną ir gerai išsukite.
Masę iškrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą torto formą. 180 C temperatūros orkaitėje kepkite apie 50 minučių. Atvėsusį tortą aptepkite džemu ir palikite šaltai pusvalandį sustingti.
"DanSukker" cukraus miltelius sumaišykite su vienos citrinos sultimis. Glajus turi būti ne per skystas. Juo apliekite pyragą, o šonus dar apibarstykite migdolų plokštelėmis.
Skanaus!