Agurkų-svarainių marinatas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vanduo, 0.5 litro
- Svarainiai, sultys, 0.5 litro
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Kvapieji pipirai, 7 vienetai
- Pelerūnas (kietis), šakelė, 1 vienetas
- Česnakas, 3 skiltelės
Gaminimo instrukcija:
Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje agurkus plikyti 2-3 min., po to išgriebti ir sudėti į stiklainius.
Išvirti marinatą, užpilti ant agurkų, palaikyti 4-5 min. Po to nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų.
Jei marinuojama mažuose stiklainiuose, marinatą kaitinti 3 kartus, jei dideliuose - marinatą užtenka kartą nupilti ir pakaitinti. Užpylus paskutinį kartą, stiklainius tuoj pat sandariai uždaryti.
Vietoj svarainių sulčių galima dėti skiltelėmis supjaustytų jų vaisių.
Įdėjus daugiau svarainių, agurkai bus rūgštesni.
» Rašyti komentarą
» Komentarai