Agurkų-svarainių marinatas

Agurkų-svarainių marinatas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanduo, 0.5 litro
  • Svarainiai, sultys, 0.5 litro
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
  • Kvapieji pipirai, 7 vienetai
  • Pelerūnas (kietis), šakelė, 1 vienetas
  • Česnakas, 3 skiltelės
Gaminimo instrukcija:

Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje agurkus plikyti 2-3 min., po to išgriebti ir sudėti į stiklainius.
Išvirti marinatą, užpilti ant agurkų, palaikyti 4-5 min. Po to nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų.
Jei marinuojama mažuose stiklainiuose, marinatą kaitinti 3 kartus, jei dideliuose - marinatą užtenka kartą nupilti ir pakaitinti. Užpylus paskutinį kartą, stiklainius tuoj pat sandariai uždaryti.
Vietoj svarainių sulčių galima dėti skiltelėmis supjaustytų jų vaisių.
Įdėjus daugiau svarainių, agurkai bus rūgštesni.

» Rašyti komentarą
» Komentarai