Alaus blynai su medumi ir šonine

Alaus blynai su medumi ir šonine
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kefyras, 500 mililitrų
  • Miltai, 300 gramų
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Alus, šviesus, 300 mililitrų
  • Kiaulienos šoninė, šaltai rūkyta, 100 gramų
  • Medus, skystas
  • Obelių aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Plonas šoninės juosteles aptepti medumi (aš tiesiog sumaišiau smulkesnius šoninės gabaliukus su medumi ir sudėjau kepti), sudėti ant kepimo popieriumi iškeptos skardos ir kepti 5 minutes orkaitėje, kol paruduos ir taps traškios.

  2. Tešlos paruošimas. Į dubenį įmušti kiaušinius ir išplakti. Pilti kefyrą, alų, berti cukrų, miltus ir viską gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Į įkaitintą keptuvę pilti šlakelį aliejaus ir kepti blynus. Patiekti su šonine ir aplieti medumi.

    Blynai yra vienas seniausių patiekalų pasaulyje. Juos mėgo tiek bajorai, tiek paprasti valstiečiai. Tačiau rūkyta šoninė, medus buvo laikomi prabangos produktai, kurie buvo paklausūs bajoriškoje virtuvėje.


    Šaltinis: "Rimi" reklaminė skrajutė su receptu

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Miglė
» Rašyti komentarą
» Komentarai