Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais
www.MuzaSuKocelu.lt
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Šokoladas, 75%, 200 gramų
- Grietinėlė, 35%, 38% riebumo, 80 mililitrų
- Alus, Guinness , 20 mililitrų
- Cinamonas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, jūros , 1 arbatinis šaukštelis
- Graikiniai riešutai, smulkinti, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 17
Kiekis priklauso nuo to, kokio dydžio darysite. Aš negaliu atsispirti mažučiams, vieno kąsnio triufeliukams. Taigi man jų gavosi 17 vienetų!
Į karščiui atsparų indą supilame grietinėlę ir alų. Kaitiname kol užvirs. Sudedame gabalėliais laužytą šokoladą, maltą cinamoną ir jūros druską. Maišome tol, kol visiškai ištirps. Suberiame smulkintus riešutus. Gautą masę paliekame sutvirtėti. Geriausiai tam tinka šaldytuvas, prireiks 2-3 valandų.Arbatiniu šaukšteliu kabiname šokolado masę ir formuojame norimo dydžio kamuoliukus. Man labiausiai patinka tokie mažučiai, vieno kąsnio.
Rutuliukus apvoliojame kakavos milteliuose ir siunčiame atgal į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-05-21 23:08
Paprasta
2016-05-14 18:57