Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais

Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais
www.MuzaSuKocelu.lt
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šokoladas, 75%, 200 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 38% riebumo, 80 mililitrų
  • Alus, Guinness , 20 mililitrų
  • Cinamonas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, jūros , 1 arbatinis šaukštelis
  • Graikiniai riešutai, smulkinti, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiekis priklauso nuo to, kokio dydžio darysite. Aš negaliu atsispirti mažučiams, vieno kąsnio triufeliukams. Taigi man jų gavosi 17 vienetų!

    Į karščiui atsparų indą supilame grietinėlę ir alų. Kaitiname kol užvirs. Sudedame gabalėliais laužytą šokoladą, maltą cinamoną ir jūros druską. Maišome tol, kol visiškai ištirps. Suberiame smulkintus riešutus. Gautą masę paliekame sutvirtėti. Geriausiai tam tinka šaldytuvas, prireiks 2-3 valandų.

  2. Arbatiniu šaukšteliu kabiname šokolado masę ir formuojame norimo dydžio kamuoliukus. Man labiausiai patinka tokie mažučiai, vieno kąsnio.

  3. Rutuliukus apvoliojame kakavos milteliuose ir siunčiame atgal į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

Porcijų skaičius: 17
Receptą atsiuntė: Vi
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kotryna
2016-05-14 18:57
Ar galima daryti be alaus?
[email protected]
2015-05-21 23:08
Paprasta