Alaus lietiniai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Alus, 0.5 litro
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Cukrus
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Obelių aliejus
2 kiaušinių trynius ištrinkite su grietine, trupučiu cukraus bei druskos.
Supilkite stiklinę alaus ir gerai išplakite. Tada suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, supilkite likusį alų ir išmaišykite.
Išplakite 2 kiaušinių baltymus ir supilkite į tešlą. Išmaišykite.
Gerai įkaitinkite aliejų ir šaukštu liekite lietinius (kuo plonesnius). Ant lietinių dėkite mėgiamą įdarą (keptą mėsytę, varškę su razinomis ir pan.), suvyniokite ir dar pakepinkite keptuvėje, kad įdaras sušiltų, o lietiniai gražiai parustų.
Šaltinis: dienraštis "Lietuvos rytas"
16-17 amžiuje lietiniai blynai buvo prabangus patiekalas. Juos galėjo skanauti tik didikai, kunigaikščiai, bajorai ir turtingesni miestiečiai, nes plonam blynui iškepti reikėjo labai aukštos kokybės kvietinių miltų, kurie tada buvo brangūs, o iš rupių miltų lietiniai nekepami.
2015-03-16 15:51
2014-04-27 13:55
2015-08-09 12:39