Alaus lietiniai

Alaus lietiniai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
  • Alus, 0.5 litro
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Cukrus
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Obelių aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. 2 kiaušinių trynius ištrinkite su grietine, trupučiu cukraus bei druskos.

  2. Supilkite stiklinę alaus ir gerai išplakite. Tada suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, supilkite likusį alų ir išmaišykite.

  3. Išplakite 2 kiaušinių baltymus ir supilkite į tešlą. Išmaišykite.

  4. Gerai įkaitinkite aliejų ir šaukštu liekite lietinius (kuo plonesnius). Ant lietinių dėkite mėgiamą įdarą (keptą mėsytę, varškę su razinomis ir pan.), suvyniokite ir dar pakepinkite keptuvėje, kad įdaras sušiltų, o lietiniai gražiai parustų.


    Šaltinis: dienraštis "Lietuvos rytas"

    16-17 amžiuje lietiniai blynai buvo prabangus patiekalas. Juos galėjo skanauti tik didikai, kunigaikščiai, bajorai ir turtingesni miestiečiai, nes plonam blynui iškepti reikėjo labai aukštos kokybės kvietinių miltų, kurie tada buvo brangūs, o iš rupių miltų lietiniai nekepami.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Juozas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
liuks
2015-08-09 12:39
Nemoki skaiciuot.4 kiausiniu tryniai ir 2 kiausiniu baltymai. Aciu uz recepta.
aurum99
2015-03-16 15:51
suskaiciavau 2 kiausinius..
lexaras
2014-04-27 13:55
aciu Juozuk