Albinos duona

Albinos duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Duona, balta, riekė, 1 vienetas
  • Mielės, 40 gramų
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Kmynai
Gaminimo instrukcija:

Duonos riekę be plutos išmirkiname vandenyje per naktį.

Mieles ištirpiname su cukrumi ir šiltu vandeniu. Tada sumaišome su mirkyta duona, miltais, druska, kmynais ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje kilti, kas pusvalandį paminkant.

Duonai pakilus, ją perkeliame į kepimo skardą, aptepame aliejumi ir dar paliekame pastovėti.

Kepkite 250C laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinkite iki 150C laipsnių ir kepkite 1,5 valandos.

Iškepusią duoną aptepame saldintu vandeniu ir paliekame atvėsti.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
olga
2011-08-08 10:41
ok,pabandysim iskept