Ananasų tortas
- Vyšnios, 7 vienetai
- Sviestas, 100 gramų
- Ananasai, konservuoti, gręžinėliais, 850 mililitrų
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Pienas, 250 mililitrų
- Vanilinis cukrus, 300 gramų
- Krakmolas, 20 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Džemas, abrikosų, 150 gramų
- Migdolai, skaldyti, 30 gramų
Pasverti kiaušinius su lukštais ir tiek pat likusių tešlos komponentų. Išminkyti blizgią ir tamprią tešlą, padalinti į 2 dalis ir iškočioti 2 torto papločius (24 cm skersmens). Torto papločius perkelti į riebalais išteptas kepimo formas, išlyginti ir iškepti.
Daugiau negu pusę pieno pakaitinti su vaniliniu cukrumi. Likusį pieną suplakti su krakmolu, supilti į karštą pieną ir šiek tiek pavirinti. Paruoštą pudingą atvėsinti, retkarčiais pamaišyti. Į drungną pudingą sudėti sviesto gabaliukus.
Ananaso griežinėlius ir vyšnias nuvarvinti sietelyje. Apatinį torto paploti aptepti džemu, uždėti antrą paploti, apšlakstyti ananasų sunka ir aptepti paruoštu kremu. Tortą palikti šaltai. Torto viršų papuošti ananaso griežinėliais bei vyšniomis, o šonus - skaldytais migdolais.