Ananasų tortas

Ananasų tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vyšnios, 7 vienetai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Ananasai, konservuoti, gręžinėliais, 850 mililitrų
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Pienas, 250 mililitrų
  • Vanilinis cukrus, 300 gramų
  • Krakmolas, 20 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Džemas, abrikosų, 150 gramų
  • Migdolai, skaldyti, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:

Pasverti kiaušinius su lukštais ir tiek pat likusių tešlos komponentų. Išmin­kyti blizgią ir tamprią tešlą, padalinti į 2 dalis ir iškočioti 2 torto papločius (24 cm skersmens). Torto papločius perkelti į riebalais išteptas kepimo for­mas, išlyginti ir iškepti.
Daugiau negu pusę pieno pakaitinti su vaniliniu cukrumi. Likusį pieną su­plakti su krakmolu, supilti į karštą pie­ną ir šiek tiek pavirinti. Paruoštą pu­dingą atvėsinti, retkarčiais pamaišyti. Į drungną pudingą sudėti sviesto gabaliukus.
Ananaso griežinėlius ir vyšnias nuvar­vinti sietelyje. Apatinį torto paploti aptepti džemu, uždėti antrą paploti, apšlakstyti ananasų sunka ir aptepti paruoštu kremu. Tortą palikti šaltai. Torto viršų papuošti ananaso grieži­nėliais bei vyšniomis, o šonus - skal­dytais migdolais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai