Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais

Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Antis, apie 1,5 kg, 1 vienetas
  • Slyvos, džiovintos, 250 gramų
  • Obuoliai, 3 vienetai
  • Razinos, be kauliukų, 60 gramų
Gaminimo instrukcija:

Paruošti antį (mano buvo 1,6 kg): Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir pipirais.

Įdarui išplauti razinas, iš slyvų išimti kauliukus, obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklides ir supjaustyti. Paruoštą įdarą sudėti į antį ir užsiūti arba susmeigti mediniais smeigtukais.

Antį kepti iki 190-200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ne mažiau 2 valandų, krūtinėle aukštyn. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis. Ir sultis (riebalus) supilti į atskirą dubenėlį.

Padažui paruošti reiks:

1 šaukšto miltų
2 šaukštų brendžio
100 ml vandens
2-3 šaukštų serbentų/spanguolių/slyvų uogienės
druskos
pipirų

Į puodą, kur gaminsim padažą, supilti nuo anties kepimo atsiradusias sultis, įberti miltus, gerai išmaišyti ir statyti ant mažos ugnies. Pastovai maišyti. Tada įpilti brendžio, vandens, įdėti uogienę (aš turėjau slyvų uogienę). Viską išmaišyti, pagardinti druska bei pipirais.
Vėliau padažą pertrinti per sietelį.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
aleksandras
2015-12-13 17:11
kepsim
[email protected]
2014-12-22 18:31
Eina sau
nijole
2012-12-23 16:07
nestumk gerai ka
busiacka
2011-11-02 09:19
Siandien pabandysiu pasigaminti
nijole
2010-12-23 12:59
rytoj kepsiu,parasysiu ar buvo niam niam